0
Vaša korpa je prazna.
Ukupno: 0
Ukupno:
Dostava:
Porez:
Popust:
Ukupno sa dostavom:

Uslovi kupovine i isporuke

Minimalan iznos za porudžbinu je 500,00 din. (cena isporuke ne ulazi u minimalan iznos).


Ovim opštim uslovima kupovine , u daljem tekstu: Opšti uslovi, utvrđuju se uslovi pod kojima se ostvaruje pravo na kupovinu i plaćanje proizvoda i usluga iz ponude Firme Stridon Group doo -  Prodavnice alata i (u daljem tekstu: Prodavnice alata) putem Web prodavnice.

Web shop www.prodavnicaalata.rs omogućava on-line kupovinu svim punoletnim fizičkim licima i pravnim licima (u daljem tekstu: Korisnici) izbor, online kupovinu.

Postupak kupovine je detaljno opisan na ovoj stranici - https://www.prodavnicaalata.rs/kako-poruciti/.

Informacije vezane za rokove i način isporuke možete pročitati na stranici - https://www.prodavnicaalata.rs/cesta-pitanja/ pod naslovom "2. KADA ĆE ROBA BITI ISPORUČENA?"

Više o načinu podnošenja reklamacije, kao i obrazac za odustajanje od ugovora, možete pročitati na stranici - https://www.prodavnicaalata.rs/saobraznost-garancije-reklamacije/.

1) Registracija korisnika  Korisnik se registracijom i kreiranjem naloga, između ostalog, prijavljuje za korišćenje sajta www.prodavnicaalata.rs i ostvaruje pravo da putem Web shop-a Prodavnice alata vrši online kupovinu Proizvoda/Usluga.
    
Korisnik je u postupku kreiranja naloga i prilikom svakog kasnijeg unošenja podataka u obavezi da unese tačne i potpune lične podatke, a u vezi sa tim podacima daje, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, izričitu saglasnost Prodavnice alata da iste obrađuje i čuva za potrebe izvršenja njegovih obaveza u vezi sa Proizvodima/Uslugama naručenim putem Web shop-a ili njegovih na zakonu zasnovanih obaveza, naplate potraživanja, razvoja njegovih usluga i sprečavanja potencijalnih zloupotreba.

Prodavnica alata će, u skladu sa važećim propisima, preduzeti sve raspoložive mere u cilju zaštite podataka o Korisniku, kao i o podacima o izvršenoj kupovini. Navedeni podaci će se smatrati poslovnom tajnom.

Podaci o Korisniku koje Korisnik dostavi Prodavnici alata neće biti korišćeni u cilju dostave reklamnih obaveštenja, osim ukoliko Korisnik za to prethodno ne da izričitu saglasnost.


2) Cene

     Cene na sajtu www.prodavnicaalata.rs proizvoda/Usluga su izražene u dinarima i iskazane su u bruto iznosu (sa svim pripadajućim porezima). Cene Proizvoda/Usluga podložne su promeni do momenta potvrde kupovine putem Web shop-a tj. realizovanog plaćanja. U slučaju da je prava cena artikla različita od cene prikazane na sajtu, Prodavnica alata Vam neće poslati artikal dok ne dobije potvrdu od Vas.
Sve cene na ovom sajtu iskazane su u dinarima. PDV je uračunat u cenu. Prodavnica alata se trudi da artikli na ovom sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima specifikacija, fotografijama i cenama. Ipak, ne možemo garantovati da su sve navedene informacije i fotografije artikala na ovom sajtu u potpunosti ispravne (zadržavamo pravo na grešku).

3) Način plaćanja    
     Plaćanje Proizvoda/Usluga preko sajta www.prodavnicaalata.rs može se izvršiti pouzećem ili uplatom na račun (pravna lica i fizička lica) Prodavnice alata, s tim sto u slučaju plaćanja pouzećem korisnik plaća naznačenu sumu kurirskoj službi prilikom preuzimanja paketa (ukoliko je suma veća od 15.000 din. i težina manja od 30kg, Prodavnica alata snosi troškove isporuke). Više o načinu plaćanja možete pročitati na stranici Način plaćanja.


4) Opšte odredbe     Prodavnica alata zadržava pravo da u skladu sa svojom poslovnom politikom ili izmenama pozitivnopravnih propisa vrši izmene ovih Opštih uslova, kao i pravo da menja ponudu Proizvoda/Usluga dostupnih preko Web shop-a.

Na kupovinu putem Web shop-a primenjivaće se odredbe važećeg Zakona o elektronskoj trgovini, Zakona o zaštiti potrošača i ostalih zakona koji regulišu materiju koja je predmet ovih Opštih uslova.

Ovi Opšti uslovi stupaju na snagu danom objavljivanja na Internet strani Prodavnice alata. Danom stupanja na snagu ovih Opštih uslova, prestaju da važe Opšti uslovi korišćenja usluge „Web shop-a“.

5) Povraćaj proizvoda

    Ako niste zadovoljni proizvodom kupljenim na sajtu www prodavnicaalata.rs iz bilo kog razloga, u roku od 14 dana od dana prijema robe možete vratiti proizvod. Proizvod koji se vraća mora biti u istom stanju kao i kada je nabavljen i mora sadržati svu tehničku dokumentaciju (uputstvo, izjavu o saobraznosti, garanciju ukoliko podleže garanciji, pakovanje itd). Proizvod mora biti bez bilo kakvih fizičkih oštećenja i tragova korišćenja. Kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe. Kupac pismeno ili elektronski obaveštava prodavca u roku od 14 dana da vraća proizvod, pomoću Obrasca za odustanak koji se nalazi na poleđini računa. Troškove transporta pri vraćanju robe snosi kupac. Ukoliko je roba neoštećena, nekorišćena i u originalnom pakovanju (sa svim pratećim priborom i papirima) kupac nije dužan da na papiru navede razlog vraćanja. Posle 14 dana od dana prijema Stridon Group doo nije u obavezi da vrati novac ili zameni robu.

Kupac robu može da vrati samo u sledećim slučajevima UZ FISKALNI RAČUN.

    1. Krajnji kupac zakonski može vratiti robu u roku od 7 dana od fakturisanja tj kucanog fiskalnog računa, osim u slučaju poručivanja putem WEB-a tj. slanjem robe kurirskom službom gde je rok za povrat 14 dana od kucanog računa. U oba slučaja se obračunavaju i radni i neradni dani. 

Kada kupac vraća artikal u maloprodajni objekat u kome je lično preuzeo i kupio robu, on tada donosi kupljeni artikal i prilaže fiskalni račun. Maloprodaja utvrđuje ispunjavanje uslova za to (provera ispravnosti artikla, ambalaže i roka od 7 dana) i vrši nalog za ispravku ukoliko je u zakonskom roku (uzevši u obzir i radne i neradne dane). Proizvode koji imaju ambalažu koja se posle prvog otvaranja ne može vratiti u normalno stanje nije moguće vratiti osim u slučaju ako je sam proizvod nesaobrazan ili neispravan.

    2. Ukoliko kupac vraća artikal koji je dobio putem kurirske službe, zakonski rok za ovo u odnosu na datum sa fiskalnog računa je 14 dana. Kupac na adresu Prodavnice alata treba da pošalje:

-         Artikal koji vraća i garantni list

-         Originalni fiskalni račun

Po prijemu proizvoda utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe. Procenat oštećenja utvrđuje odgovorno lice u kompaniji Stridon Group doo, te se za utvrđeni iznos umanjuje iznos koji se vraća potrošaču. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca u tolikoj meri da se proizvod više ne može prodavati, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

Troškove isporuke za proizvode koji se vraćaju snosi krajnji kupac.

Reklamacija

Proizvod je potrebno vratiti na adresu sa koje je poslat. Da bi se pokrenuo bilo koji postupak povraćaja novca, kupac treba da dostavi kupljeni proizvod na adresu sa koje je proizvod poslat. Ukoliko je proizvod preuzet u radnji, u istu radnju treba i da se vrati. Ukoliko je proizvod poslat brzom poštom kupcu, kupac treba da pošalje brzom poštom proizvod o svom trošku na adresu sa koje je proizvod dobio.

6) Povraćaj novca

Isključivo u slučaju da vraćeni artikli zadovoljavaju uslove iz tačke "Povraćaj proizvoda" Prodavnica alata će izvšiti povraćaj novca, na način na koji ste novac uplatili. 

Trgovac je dužan da izvrši povraćaj uplate koje je primio od potrošača, uključujući i trpškove isporuke (ukoliko ih je potrošač platio prilikom prijema robe), najkasnije u roku od 14 dana od prijema obrazca za odustanak od ugovora.

Trgovac može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća, ili dok potrošač ne dostavi dokaz da je poslao robu trgovcu u zavisnosti od toga šta nastupa prvo, osim u sličaju kada je trgovac ponudio da sam preuzme robu.

Trgovac vrši povraćaj koristeći ista sredstva  plaćanja koja je potrošač koristio u prvobitnoj transakciji, osim ako se potrošač nije saglasio sa korišćenjem drugog sredstva plaćanja i pod uslovom da potrošač zbog takvog povraćaja ne snosi dodatne troškove.

Ukoliko ste novac uplatili virmanski, na račun firme, bilo kao fizičko, ili pravno lice (podrazumeva se da ste ispunili uslove iz prethodnih tačaka za povrat novca), novac će Vam istim putem biti i vraćen.

Ukoliko ste platili robu u gotovinu pri preuzimanju (podrazumeva se da ste ispunili uslove iz prethodnih tačaka za povrat novca) – brzoj pošti, novac će Vam takođe biti uplaćen na željeni račun, jer je na naš račun legao virmanski. 

Ukoliko ste robu preuzeli i platili gotovinom u prodajnom objektu, a želite povrat novca (podrazumeva se da ste ispunili uslove iz prethodnih tačaka za povrat novca), novac će Vam na isti način biti vraćen.

7) Upotreba internet sajta

    Sav materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu “Sajt”) je zaštićen autorskim pravima i svaka neovlašćena upotreba može predstavljati kršenje Zakona o autorskom i srodnim pravima, Zakona o žigovima ili drugih zakona iz oblasti intelektualne svojine. Osim ukoliko je drugačije naznačeno na drugom mestu na ovom sajtu, sav sadržaj možete pregledati, kopirati, štampati ili preuzimati isključivo za ličnu, nekomercijalnu upotrebu i u informativne svrhe, pod uslovom da sve naznake o autorskim pravima ili drugim vlasničkim informacijama koji su sadržani u originalnom dokumentu zadržite u svim kopijama. Ne možete menjati sadržaj ovog sajta ni na koji način, niti ga reprodukovati ili javno prikazivati, izvoditi, distribuirati ili na drugi način koristiti u javne ili komercijalne svrhe. Ne uzimajući u obzir prethodno navedeno, bilo koji softver ili drugi materijal dostupan za preuzimanje ili korišćenje preko ovog sajta koji poseduje sopstvene uslove korišćenja ili licenciranja nalazi se pod zaštitom tih uslova. Ukoliko prekršite bilo koji od ovih Uslova, vaša dozvola za upotrebu sajta će biti povučena i bićete obavezni da odmah uništite sve sadržaje koje ste preuzeli ili odštampali.

Osim ako je eksplicitno drugačije naznačeno ovde ili na nekoj drugoj stranici ovog sajta, ništa ovde sadržano, bilo izričito, prećutno, odricanjem ili na drugi način, vam ne daje pravo da koristite bilo koji deo intelektualne svojine koju ste pronašli na Sajtu.

8) Informacije

    Svi materijali, povratne informacije ili druge vrste informacija koje dostavite ovom Sajtu ili u kompaniji Stridon Group doo povodom ovog sajta (“Informacije”) neće biti smatrani za poverljive ili vlasničke. Stridon Group doo će biti isključivi vlasnik svih informacija prikupljenih na Sajtu ili u vezi sa njim. Stridon Group doo nema nikakve obaveze u odnosu na takve informacije i slobodna je da ih koristi bez ograničenja za bilo koje svrhe (kao što je upotreba, reprodukcija, modifikacija, objavljivanje, (re)distribucija, javno prikazivanje itd.) i bez navođenja izvora.

Zabranjeno je postavljati ili prenositi na Sajt ili sa njega bilo kakve protivzakonite, preteće, klevetničke, ponižavajuće, obscene, pornografske ili druge materijale koji krše bilo koje zakone.

9) Privatnost

   Stridon Group doo zadržava pravo da prikuplja određene lične podatke prilikom pretrage nekih internet stranica ovog Sajta da bi ispunio vaše zahteve ili potrebe. Svako prikupljanje takvih informacija na ovim stranicama biće sprovedeno u skladu sa pravilima o privatnosti sadržanom na ovim internet stranicama, kao i važećim propisima o zaštiti podataka o ličnosti.

Neke stranice ovog Sajta bi mogle pohranjivati određene pakete informacija poznate kao “cookies” (kolačići) na vašem računaru. Kolačići nam daju odgovor na pitanje kako i kada je stranica ovog Sajta posećena i koliko ljudi je posetilo. Ova tehnologija ne skuplja informacije o vašem ličnom identitetu, umesto toga, informacije se nalaze u zbirnoj formi. Svrha ove tehnologije i informacija koje ona prikuplja je da nam pomogne da unapredimo svoj Sajt.

Stridon Group doo nije odgovorna za sadržaj informacija objavljenih od strane korisnika. Stridon Group doo zadržava pravo da ukloni poruke koje sadrže materijal koji smatramo nepristojnim, klevetničkim ili na bilo koji drugi način neprihvatljivim. Stridon Group doo ne snosi nikakve posledice za sadržaj bilo kog saopštenja, bez obzira da li proizilazi ili ne iz zakona o autorskim pravima, kleveti, privatnosti ili drugog.

Više informacija o politici privatnosti, korišćenju kolačića i zaštiti podataka, možete pročitati na stranici - https://www.prodavnicaalata.rs/politika-privatnosti/

10) Linkovi na druge sajtove

    Linkovi sadržani na Sajtu koji vode na nezavisne sajtove su prikazani isključivo zbog pogodnosti za vas. Stridon Group doo nije pregledao sadržaj ovih sajtova, ne kontroliše ih i nije odgovoran za bilo koji od ovih sajtova ili njihove sadržaje. Stoga, Stridon Group doo nije njihov predstavnik, ne pruža nikakve garancije i ne prihvata obaveze u vezi sa ovim sajtovima ili bilo kojim informacijama, softverom ili drugim proizvodima koji se tamo mogu naći, ili sa rezultatima koji su posledica njihove upotrebe. Ukoliko odlučite da pristupite nekom od sajtova na koje vode linkovi sa našeg Sajta, činite to na sopstvenu odgovornost.

11) Zaštitni znaci

Svi nazivi, logotipi, žigovi, zaštitni znaci ili oznake usluga koji se pojavljuju na ovom Sajtu su registrovani zaštitni znaci odgovarajućih kompanija u okviru Stridon Group doo ili drugih vlasnika. Ne možete koristiti nazive, logotipe, žigove, zaštitne znake ili oznake usluga bez prethodne pismene saglasnosti njihovog punopravnog vlasnika.

12) Saobraznost

Stridon Group doo je dužan da isporuči robu koja je saobrazna ugovoru. Stridon Group doo je odgovoran za nesaobraznost robe ugovoru koja se pojavi u roku od 2. godine od dana prelaska rizika na potrošača. Sve troškove koji su neophodni da bi se roba saobrazila ugovoru, a naročito troškove rada, materijala, preuzimanja i isporuke snosi kompanija Stridon Group doo.

13) Odustanak od kupovine

Vašu porudžbinu možete otkazati putem telefonskog poziva, na broj: +381-69-8058-374. Porudžbina može da se otkaže samo ukoliko već nije poslata brzom poštom na Vašu adresu.

14) Postupanje sa robom u periodu u kome je moguć povrat

Proizvodi ne smeju biti korišćeni i vraćeni. Od iznosa koji kupcu treba da se vrati može da se odbije određeni iznos u zavisnosti stanja pakovanja, stanja pribora i stanja samog proizvoda. Ukoliko se na proizvodu primećuju tragovi korišćenja, proizvod nije moguće vratiti. Ukoliko proizvod nije korišćen, a ambalaže je oštećena, vraćeni iznos će biti umanjen za 25%.

15) Povrat robe                              

Ako niste zadovoljni proizvodom kupljenim na sajtu www prodavnicaalata.rs iz bilo kog razloga, u roku od 14 dana od dana prijema robe možete vratiti proizvod. Proizvod koji se vraća mora biti u istom stanju kao i kada je nabavljen i mora sadržati svu tehničku dokumentaciju (uputstvo,izjavu o saobraznosti, garanciju ukoliko podleže garanciji, pakovanje itd). Proizvod mora biti bez bilo kakvih fizičkih oštećenja i tragova korišćenja. Kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe. Kupac pismeno ili elektronski obaveštava prodavca u roku od 14 dana da vraća proizvod, pomoću Obrasca za odustanak koji se nalazi na poledjini računa. Troškove transporta pri vraćanju robe snosi kupac. Posle 14 dana od dana prijema Stridon Group doo nije u obavezi da vrati novac ili zameni robu.

Za svaki kupljen artikal Stridon Group doo šalje i obrazac za odustajanje od kupovine na mejl (prilog potvrdi porudžbine), ili uz robu.

Otklanjanje nesaobraznosti posle isteka zakonskog roka

Posle isteka zakonskog roka saobraznosti robe (2 godine), potrošač je sam odgovoran za slanje robe na servis. U tom slučaju samo on snosi troškove slanja i primanja robe i troškove popravke. Kompanija Stridon Group doo će rado izaći u susret potrošačima i pomoći im oko informacija o dostupnim servisima posle isteka zakonskog perioda saobraznosti.

Napomena: Sve stranice na koje vode linkovi sa ove strane su sastavni deo važećih uslova kupovine. 

Navigacija
Prihvatam
Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.